Napali ga čobani, jednog izbo nožem

NOVI GRAD – Samir Safić (52) iz Novog Grada uhapšen je zbog sumnje da je nožem u grudi ubo čobanina Mehmeda Velića (22), koji ga je fizički napao, zajedno sa svojim ocem Dževadom Velićem.

Napad se dogodio u sredu oko 12.30 nedaleko od Safićeve kuće u Novom Gradu. Kako saznaju “Novosti”, Velići su vlasnici velikog stada ovaca koje su danima “terali” preko Safićeve njive. Njemu je to smetalo, pa ih je više puta upozorio da to ne rade i onda im je zapretio da će ih prijaviti policiji. Besni zbog toga Velići su u sredu sačekali Safića između puta i njegove njive i fizički ga napali. U toj tuči Safić je dohvatio nož, koji je imao kod sebe, i ubo je mlađeg Velića u grudni koš.

Nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja u Novom Gradu Mehmed Velić je prevezen u Univerzitetski klinički centar RS na dalje lečenje, dok je Safić uhapšen. Zvezdana Alendarević, portparol CJB Prijedor, kaže da se njemu na teret stavlja krivično delo pokušaja ubistva namah, jer je bio napadnut.

– Osumnjičeni je bio fizički napadnut, kada je upotrebio nož. Od osumnjičenog je oduzet nož kojim je delo izvršeno i nakon kriminalističke obrade pušten je da se brani sa slobode – rekla je Alendarevićeva.

VELIĆ STABILNO

NAKON ranjavanja Mehmed Velić hospitalizovan je u Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje i njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

– Pacijent je primljen sa ubodnom ranom u predelu grudnog koša. Operativno je zbrinut i njegovo stanje je stabilno – rekao je dežurni lekar dr Vladimir Keković.

izvor-VECERNJE NOVOSTI