Katarina Jokić, teniserka iz Novog Grada- Banjaluke: Krećem od nule i ne plašim se izazova!

Povreda prednjih ukrštenih ligamenata odvojila je Katarinu Jokić od reketa i terena skoro godinu, ali je najtalentovanija teniserka Republike Srpske ponovo krenula sa radom.

Mlada teniserka, koja će 19. aprila postati punoljetna, odlučna je da nastavi tamo gdje ju je viša sila prekinula prošle godine.

“Prošlog marta na turniru u Oslu doživjela sam tešku povredu ligamenata koljena, kada sam napravila ružan pokret i ono jednostavno nije izdržalo. Bio je to težak trenutak za mene i crne misli prolazile su mi kroz glavu, ali, srećom, uspjela sam da se u potpunosti oporavim. Počela sam sa intenzivnijim treninzima, super se osjećam, povreda me neće omesti da se još jača vratim na teren i jedva čekam zvanične mečeve”  izjavila je Jokićeva.

Iako je dosta vremena provela na rehabilitaciji, kazala je da nije zaboravila igrati.

“Imala sam mali strah kada sam ponovo izašla na teren, jer takvu povredu treba psihološki prebroditi. Osjećaj u ruci vratio se nakon tri treninga, a za mjesec bi ponovo trebalo da uđem u formu. Fizički sam dosta dobro spremna, ne bojim se novih izazova ” istakla je Jokićeva.

Prvi nastup trebalo bi da ima sredinom maja u Bolu na Braču i to će biti početak skupljanja bodova za  WTA listu, na kojoj je najbolji plasman imala 23. juna 2014. godine, kada je bila 604. teniserka svijeta.

“Za sada su mi u planu turniri u Bolu i Banjaluci, a plan nemam, jer još nije izašao kalendar takmičenja. Pošto krećem od nule i igraću dosta kvalifikacija, očekujem da do kraja godine vratim renking koja sam imala i budem među 600 najboljih, a potom idemo dalje” naglasila je Katarina.

Srđan Janjanin vodi računa o njenim treninzima.

“Period rehabilitacije obavili smo odlično i vjerujem da neće biti problema u daljem radu. Katarina radi punim intenzitetom i neće imati problema da povrati renking, pa onda napravi mnogo bolji rezultat. Ona je biser kakav se pojavljuje jednom u 100 godina i sigurno može barem među 70 najboljih na svijetu, što je za naše uslove fenomenalan rezultat. Krajem aprila sami idemo u trening kamp jednog velikog evropskog kluba, gdje će raditi sa vrhunskim stručnjacima” rekao je Janjanin.

Ogorčeni na institucije

Janjanin je ogorčen odnosom pojedinih institucija, jer ju je malo ko zvao nakon povrede.

“Pomoć ne tražimo, niti koga molimo da nam pomogne, ali je očigledno da gradu i državi ne trebaju ovakvi sportisti, koji će napraviti vrhunski rezultat. Ona je svojim rezultatima pokazala koliko vrijedi i nju bi trebalo da pitaju za pomoć, a ne ona njih. Ovo kad nas je više odmaganje, nego pomaganje, a ne trebaju nam novi problemi” dodao je Janjanin.

glassrpske.com