U nastavku aktivnosti u sklopu akcije kodnog naziva „Falsifikat“ podnesen izvještaj protiv još jednog lica sa područja opštine Novi Grad

10879434

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad, su u toku mjeseca aprila tekuće godine započeli akciju kodnog naziva „Falsifikat“, a sa ciljem  otkrivanja i dokumentovanja krivičnih djela u vezi sa krivotvornjem diploma o stečenom obrazovanju.

     U nastavku realizacije navedene akcije policijski službenici su 23.12.2015. godine Okružnom tužilaštvu Banja Luka, podnijeli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Falsifikovanje isprave“  protiv lica Z.D. (1973) iz Novog Grada.

    Naime, osumnjičeno lice je kao zaposleni radnik jedne javne ustanove u Novom Gradu, u toku 2002. godine pravnoj i kadrovskoj službi navedene ustanove dostavio diplomu o završenoj Višoj tehničkoj školi u Subotici, sa zvanjem elektro inženjer, koja je odložena u personalni dosije istog. Dalje, tokom 2015. godine isti je postavljen na radno mjesto vršilac dužnosti rukovodioca jednog odjeljenja u sklopu javne ustanove. U postupku imenovanja istog na navedeno mjesto šefa odjeljenja, utvrđeno je da je priložena diploma iz 2012. godine o stečenom višem obrazovanju falsifikovana (nije vjerodostojna).

  Napominjemo, policijski službenici Policijske stanice Novi Grad su u toku realizacije akcije „Falsifikat“ od aprila mjeseca tekuće godine Okružnom tužilaštvu Banja Luka, podnijeli tri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Falsifikovanje isprave“ protiv pet lica.

    Policijski službenici u narednom periodu  nastavljaju dalji rad na realizaciji akcije kodnog naziva „Falsifikat“

©2014 Ministarstvo unutrašnjih poslova RS | Uprava za IK