Izgleda kao da amerikanci igraju kosarku…

medjutim, da li su svi amerikanci??? Kada bolje pogledamo mi novljani prepoznacemo naseg sugradjanina Djordja Beronju koji im ne dozvoljava da bude sve kako oni hoce…

Za one koji ne znaju,  Djordje Beronja ima 19 godina i kao odlican djak i kosarkas otisao je prosle godine po zavrsetku gimnazije na americki koledz u Orlando na Floridi. Djorde je prije nekoliko dana stigao iz Amerike na odmor,  pa smo ga zamolili da nam prenese utiske svog jednogodisnjeg boravka u Americi.

Sam kaze da mu je prvih nekoliko nedelja bilo jako tesko, kakozbog nostalgije tako i zbog potpuno druge zivotne sredine. Odmah je usao u svakodnevne aktivnosti koledza, a to su: tri puta dnevno trening i nastava. A sve prilagodjeno vremenski. U novembru kada pocinje americka liga, poceo je i on da igra u ekipi svog koledza gdje se u pocetku malo slabije snalazio, a onda malo uz pomoc trenera postao izuzetan igrac sa velikom minutazom na utakmici. Kroz igranje u ligi je proputovao gotovo cijelu Ameriku. Malo je upoznao i njihov nacin zivota, ali nam je prenio u povjerenju, da mu se ipak vise svidja nas nacin zivota.

Treba puno raditi uz mnogo odricanja, ali vec mnoge dobre ponude dolaze sa svih strana….Vise o tome u nekom sledecem clanku.

vise fotografija