Karate klub “Rajko Crnobrnja-Gligo”

Kada bi Vas pitali “Koji je najmasovniji sportski klub u Novom Gradu?” Odgovorili  biste  karate klub -“Gligo” ili ne biste? U svakom slucaju karate klub “Rajko Crnobrnja-Gligo”  jest sportski klub sa najvise clanova i to uglavnom mladjeg uzrasta. Osnovan je 1975. god.  kao  karate klub “Krajisnik” da bi 1995. god.  promjenio naziv u “Rajko Crnobrnja-Gligo” u spomen na svog tragicno poginulog clana i trenera u proslom ratu.

DSC_1673Danas ga vode  Aleksandar Janković, majstor karatea 3. DAN (predsjednik karate kluba); Dejan Blagojević, majstor karatea 3. DAN; Milan Jovanić, majstor karatea 3.DAN;Mihailo Veletanlić, majstor karatea 3. DAN (generalni sekretar). 

Najznačajniji rezultat u 2008. godini je osvajanje srebrene medalje Teodore Radulović u borbama pojedinačno u teškoj kategoriji i III mjesta u borbama ekipno Dalibora Graonića, u sastavu tima reprezentacije Republike Srpske,
na WKC Svjetskom prvenstvu za juniore koje se od 23. – 26.10. 2008. godine, održalo u Novom mestu, u Sloveniji.
Maja Đurić je, u sastavu reperezentacije Republike Srpske, na Svjetskom kadetskom i juniorskom prvenstvu,  održnom u oktobru 2010. godineu Kaorleu, Italija, osvojila 3. mjesto u konkurenciji djevojčica 14-15 godina, + 55 kg.
Klub je redovno u najužem izboru za najbolji sportski kolektiv u Izboru najboljih sportista koji organizuje opština Novi Grad.

DSC_1656

DSC_1676Ono sto je ipak po meni najvaznije da se djeca i omladina kroz ovaj sport razvijaju i duhovno i fizciki  u stabilne licnosti. Poznavaoci ovog sporta ce razumjeti sta sam htio da kazem, a i roditelji djece vremenom.

Ovaj sajt ce ih odsad pratiti u njihovim aktivnostima kao neki nas mali doprinos u razvoju ovog sporta u Novog Gradu. Fotografije koje gledate su snimljene danas na trenigu pred polaganja za pojas koja ce se odrati krajem  ovog mjeseca.

Fotografije: Toni Šprajcer